74-årig mand afgået ved døden efter påkørsel og fastklemning

GRÆSTED: Torsdag eftermiddag d. 18 november kom en 74-årig mand alvorligt til skade i en bizar trafikulykke på Centervejen, hvor han blev påkørt og fastklemt under en stor firhjulstrækker.

Den påkørte 74-årige mand overlevede ikke sine alvorlige skader, men afgik fredag ved døden på Rigshospitalet, det bekræfter vagtchef Jakob Tofte, Nordsjællands Politi, overfor Kriminalmagasinet Politirapporten.

Brandmandskabet fra Gribskov Beredskab rykkede den pågældende eftermiddag kl. 15.17 ud til den voldsomme trafikulykke på Centervejen , hvor den 74-årige mand ifølge alarmopkald til 1-1-2 lå fastklemt under en bil.

Den afdøde havde holdt med sin lille røde bil udfor indgangen til Folke Parken, og var angiveligt på vej til at stige ind i bilen da firhjulstrækkeren pludselig påkører hans bil, her fanges manden mellem sin egen bil og firhjulstrækkeren, og den sagesløse mand ryger ind under firhjulstrækkeren, som skrider et stykke gennem græsset inden den kraftige bil stopper på kanten af skråningen med manden liggende fastklemt mellem jorden og den tunge bil.

Voldsomme kvæstelser
Først efter redningsmandskab fra Gribskov Beredskab med frigørelsesværktøj havde fået løftet firhjulstrækkeren, lykkedes det at trække den livløse mand fri og han kom omgående under behandling af såvel paramedicinere som akutlæge på stedet. Kort efter ankom også lægehelikopteren som landede inde i Folke Parken, tæt på uheldsstedet.

Under redningsfolkenes arbejde på stedet, skældte firhjulstrækkerens fører flere gange ud på mandskabet da han ikke ville have at hans bil blev beskadiget.

Den 74-årige mand blev kort efter fløjet til Rigshospitalets Traumecenter til behandling for sine skader, der var tale om voldsomme skader efter fastklemningen, først mellem de to biler og bagefter under den tonstunge firhjulstrækker.

Et hold teknikere og en bilinspektør arbejdede flere timer på uheldsstedet og sikrede en lang række spor fra ulykken. Udfra sine opmålinger og teknikernes billeder kan Bilinspektøren fastslå bilens hastighed, som dog umiddelbart formodes at ligge på omkring 50 km/t.

Overlevede ikke sine kvæstelser
Tekniske undersøgelser er altid et klart tegn på en alvorlig ulykke, og ulykkeligvis lykkedes det ikke for lægerne at redde den 74-årige mands liv, idet han fredag d. 26. november afgik ved døden.

Den dødelige udgang på ulykken vil formentlig medføre en sigtelse for uagtsomt manddrab mod den 63-årige mand fra Græsted, som var fører af den bil der påkørte den 74-årige mand.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)