74-årig påkørt og fastklemt under firhjulstrækker

GRÆSTED: Torsdag eftermiddag er en mand kommet alvorligt til skade i en bizar trafikulykke på Centervejen, lige i svinget til Folke Parken. Hans tilstand er torsdag aften ikke kendt.

Brandmandskabet fra Gribskov Beredskab rykkede torsdag eftermiddag kl. 15.17 ud til en voldsom trafikulykke på Centervejen , hvor en mand ifølge alarmopkald til 1-1-2 lå fastklemt under en bil. Den fastklemte var en mand i midten af 70’erne der var blevet påkørt af en firhjulstrækker i svinget på Centervejen.

Manden havde holdt med sin lille røde bil udfor indgangen til Folke Parken, og var angiveligt på vej til at stige ind i bilen da firhjulstrækkeren pludselig påkører hans bil, her fanges manden mellem sin egen bil og firhjulstrækkeren, og bliver revet med ind over græsset.

Den røde personbil smides op over de sten som spærrer indgangen, og samtidig ryger den sagesløse mand ind under firhjulstrækkeren, som skrider et stykke gennem græsset inden den kraftige bil stopper på kanten af skråningen med manden liggende fastklemt mellem jorden og den tunge bil.

Vidner ydede førstehjælp
Der var flere personer som straks løb til hjælp, og gjorde hvad de kunne for den fastklemte mand som lå under den store firhjulstrækker. Der er kun oplyst om en tilskadekommen ved ulykken, så umiddelbart er føreren af firhjulstrækkeren ikke kommet noget til.

Voldsomme kvæstelser
Efter redningsmandskab fra Gribskov Beredskab med frigørelsesværktøj havde fået løftet firhjulstrækkeren, lykkedes det at få den kvæstede mand fri og han kom omgående under behandling af såvel paramedicinere som akutlæge på stedet. Kort efter ankom også lægehelikopteren som landede inde i Folke Parken, tæt på uheldsstedet.

Manden blev kort efter fløjet til Rigshospitalets Traumecenter til behandling for sine skader, der skal være tale om voldsomme skader efter fastklemningen, først mellem de to biler og bagefter under den tonstunge firhjulstrækker.

Bilinspektør og teknikere på stedet
Det helt præcise hændelsesforløb er dog endnu under efterforskning hos Nordsjællands Politi, et hold teknikere og en bilinspektør har arbejdet på uheldsstedet og sikret en lang række spor fra ulykken.

Udfra sine opmålinger og teknikernes billeder kan Bilinspektøren fastslå bilens hastighed, som dog umiddelbart formodes at ligge på omkring 50 km/t.

Der er torsdag aften endnu ikke nogen nye oplysninger om den tilskadekomne mands tilstand.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)