Færdselsindsats i det vestlige Aarhus endte med 40 sigtelser

AARHUS: Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag eftermiddag og aften i atter en tur i det vestlige Aarhus, og denne gang blev det til 40 sigtelser.

Blandt de sigtede var en 27-årig mand fra det vestlige Aarhus, der blev taget i at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, hvilket afføder et klip i kørekortet. Da det var hans klip nummer 17, valgte færdselsbetjentene at inddrage hans kørekort på stedet.

En 30-årig mand fra Polen tog den frem for rødt lys på Ringvejen hen over Viborgvej midt i eftermiddagsmyldretiden. En udåndingsprøve forklarede årsagen til denne kørefejl, og manden måtte med til en blodprøve. Manden var i det mindste så ærlig, at han gjorde betjentene opmærksomme på, at han også havde røget hash. Han endte derfor med tre sigtelser: Kørsel frem for rødt lys, spirituskørsel og narkokørsel.

I alt blev det til følgende sager:

11 x Håndholdt mobiltelefon (klip)
8 x Hastighed (klip)
5 x Manglende sikkerhedssele
4 x Rødt lys (klip)
3 x Ulovlig overhaling (klip)
3 x kørekort ej medbragt
1 x Spirituskørsel
1 x Narkokørsel
1 x Hastighed tilbøde
1 x Hastighed til betinget frakendelse
1 x Ulovlig vending
1 x fodgænger frem for rødt