Politihunden Tjalfes sidste anholdelse

Forleden ringede en borger fra Ølstykke til Nordsjællands Politi, idet borgeren havde opdaget en mørk ukendt skikkelse lure i sin indkørsel i nattemørket, og den 7-årige patruljehund Tjalfe og hans tobenede makker blev sendt afsted på opgaven – her vidste ingen at denne opgave skulle blive Tjalfes sidste.

Tjalfe kørte af sted mod Ølstykke i nattens mulm og mørke, og ankom lydløst til adressen hvor en skikkelse på et garagetag satte af, faldt til jorden og derefter spurtede væk. Herefter var det Tjalfe’s næse som blev sat i aktion og efter en mindre tur rundt i kvarteret stoppede Tjalfe pludseligt op, og gjorde klart at den mistænkte var nær.

Tjalfe stod foran en garage hvor hans tobenede makker kunne ane et par dugfriske skoaftryk i jorden, så Tjalfe og makker sneg sig indenfor, og oppe under loftet sad den hurtigtløbende person godt gemt – men der var kun een vej og det var ned til Tjalfe og makker som lod håndjernene klappe på den mistænklte.

Manden blev med det samme anholdt, og på et bord i garagen fandt betjentene flere stjålne genstande, som manden formentlig havde kastet fra sig, så han blev sigtet for både indbrud i privat beboelse og forsøg på tyveri fra en bil. Allerede dagen efter fik han en straksdom i retten og blev også udvist af Danmark.

Hvad ingen vidste var, at dette skulle blive Tjalfes sidste anholdelse.

Blot et par dage senere lukkede politihunden Tjalfe sine øjne for sidste gang i armene på hans tobenede makker og hans pludselige død skyldtes dog ikke hans ihærdige jagt på indbrudstyven, men derimod pludselig og akut sygdom hvor hans liv ikke stod til at redde.

Jagtede indbrudstyve 11 kilometer
Tjalfe var godt af det rette stof, han blev kendt i hele Danmark da han i januar 2018 jagtede to indbrudstyve over 11 kilometer, sammen med hundemakkeren Loke, men hvor det var Tjalfe der startede jagten og også afsluttede den fire timer lange jagt på forbryderne.

– Selv om det blev Tjalfes sidste nattevagt, er vi sikre på, han var glad for opkaldet fra den årvågne borger. Han vidste nemlig ikke noget bedre end at udføre sit arbejde. Oplever du noget mistænkeligt, så tøv heller ikke med at ringe til os. Tilbage er der kun at sige: Tak, Tjalfe – for selskabet, samarbejdet og den store indsats for at gøre Nordsjælland til et tryggere sted, skriver Nordsjællands Politi om den dygtige og afholdte polititjenestehund Tjalfe.

RIP, Tjalfe