Toldhund fandt 5,7 mio. kroner gemt i kuffert

Toldstyrelsen har tilbageholdt over 5 mio. kroner i Københavns Lufthavn, efter Toldhunden Andy fandt de mange penge mellem indtjekket bagage i lufthavnen.

Toldstyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om et stort fund, da toldere og en toldhund fredag den 5. november 2021 kontrollerede bagage, der var tjekket ind i Københavns Lufthavn.

Toldhunden Andy viste interesse for to stykker bagage blandt de mange kufferter, og efter en nærmere kontrol viste kufferterne sig at indeholde flere poser med danske og svensker kontanter. I alt tilbageholdt tolderne kontanter svarende til ca. 5,7 mio. danske kroner.

– Vores toldhunde afsøger store områder effektivt for både penge og narko, og her til aften var der desværre gevinst, da toldhunden Andy snusede sig frem til over 5 mio. kroner. Hundene og deres førere er et vigtigt værktøj i vores løbende kontrol, der er med til at sætte en prop i de kriminelles pengestrømme, siger Toldstyrelsens kontroldirektør, Michael Lund.

Sagen er overdraget til Københavns Politi.

Andet fund på kort tid
Fundet af de mange kontanter er det andet på kort tid. I november fandt toldere 7,7 mio. kroner, der var gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg.

Toldstyrelsen har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne. Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det altid på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet.