Vågne naboer fangede indbrudstyv

(Foto: Allan Andersen)

GREVE: Søndag kl.12.27 indgik et alarmopkald til 112, om at nogle beboere på Byvejen i Greve havde tilbageholdt en indbrudstyv, der var ved at bryde ind hos naboen og en mulig medgerningsmand var løbet fra stedet.

Politiet kørte hastigt til Byvejen, hvor de anholdt en 53-årig mand fra Israel, som blev sigtet for forsøg på indbrud. Politiet søgte i området omkring Byvejen med politihunde i forsøget på at finde frem til ham der stak af fra stedet. Det lykkedes dog ikke at finde den anden indbrudstyv, men politiet sikrede tyvenes bil, som holdt på stedet. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse.

Den 53-årige blev taget med til stationen til afhøring med tolk, hvor han oplyste, at han var i Danmark for at arbejde. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 53-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Politiet efterforsker fortsat sagen, og forsøger at finde frem til den anden mistænkte i sagen. Bilen vil blive nærmere undersøgt for spor i sagen. De handlekraftige borgere fortjener stor ros for at standse den mistænkte indbrudstyv og ringe til politiet.

Ring til politiet på tlf. 112, hvis du akut har brug for politiet eller ser noget som kræver handling med det samme. Ring på tlf. 114, hvis du har set noget mistænkeligt i dit nærområde, som politiet kan drage nytte af. Det kan være biler, personer eller andet, som skiller sig ud fra normalbilledet.