Indbrudsforsøg i fyrværkericontainer: 16-årig bidt af politihund

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HOLBÆK: Kl. 04.43 fik politiet en anmeldelse om mistænkelig adfærd ved nogle containere indeholdende fyrværkeri. Videoovervågning ved containerne indikerede, at nogen var ved at bryde ind i disse.

Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området ved en gokartbane, hvor politiet fandt to biler henstillet. Der var ingen personer i området, hvor en vinkelsliber fandtes efterladt. Ingen af de opstillede containere var blev åbnet, så der var tale om et forsøg på tyveri derfra.

Hundepatruljen gik spor fra området med containerne ind over gokartbanen, gennem buskads og via en skrænt, hvorefter sporet efter de flygtende personer i sydlig retning krydsede Holbækmotorvejen.

Lang flugt endte med hundebid
Sporet fra dem fortsatte videre mod syd ud over en mark og gennem et vandløb, inden politiet på en ny mark kunne ane skikkelsen af fem flygtende personer. Da de ikke standsede trods opfordring hertil, blev en politihund sluppet løs, så den fik fat i en 16-årig ung mand fra Nordsjælland.

Herefter valgte de fire øvrige at stoppe flugten, og de viste sig at være en 19-årig mand fra København NV og tre mænd på 20, 21 og 30 år fra Nordsjælland.

Den 16-årige blev kørt til undersøgelse og fornøden behandling på en skadestue, mens de øvrige fire anholdte blev kørt til afhøring på en politistation. Alle fem blev sigtet for forsøg på tyveri fra containerne og løsladt i løbet af morgenen. De vil dog alle høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.