Mand med luftgevær anholdt igen

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Nytårsnat blev en 42-årig mand anholdt kort efter midnat, da han skabte utryghed i Æblehavekvarteret i Roskilde, hvor han gik rundt med et luftgevær. Politiet beslaglagde flere våben fra manden, men fandt ingen rigtige skydevåben på mandens bopæl.

Den 42-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt og sigtet for trusler mod nogle beboere i området. Sagen blev juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt nytårsmorgen.

Søndag kl. 10.53 kom endnu en anmeldelse om, at den samme mand var set i området omkring Haveforeningen Solvang, hvor han gik med en geværlignende genstand over skulderen. Flere patruljer kørte til området, hvor den 42-årige blev truffet ud for kiosken i Æblehaven. Han var også ved denne lejlighed i besiddelse af et luftgevær.

Den 42-årige blev anholdt uden dramatik og igen tog politiet våbnet fra manden. Han blev igen taget med på stationen, hvor han blev tilset af en læge grundet sin sindstilstand. Den 42-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven, men han var ikke mistænkt for at have truet nogen i forbindelse med den nye sag, og han blev løsladt efter end afhøring og sagsbehandling.

Den 42-årige ønskede sagen om de beslaglagte våben forelagt retten, som nu skal vurdere om politiet havde ret til at tage dem. Politiet skal nu vurdere sagerne med de beslaglagte våben, herunder flere antikke våben, for at afklare om der foreligger særskilte våbenlovsovertrædelser.