Smæk til 28-årig bilist: Betinget frakendelse efter kørsel med trailer

(Foto: Københavns Vestegns Politi)

HOLBÆK: Mandag eftermiddag kl.17.00 foretog færdselspolitiet en måling af trafikanters hastighed under kørsel ad Skagerakvej, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t inden for bymæssig bebyggelse.

Færdselspolitiet anvendte en såkaldt lasermåler til at måle hastigheden, da en personbil med tilkoblet påhængsvogn blev målt til at køre med mindst 72 km/t.

Føreren var en 28-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser – og præsenteret for en dyr konsekvens af at have overtrådt fartgrænsen på 50 km/t med traileren.

Han blev gjort bekendt med, at fartovertrædelsen var en overskridelse af hastighedsbestemmelserne med mere end 40 %, og da han kørte med tilkoblet påhængsvogn, så han kan ud over en bøde også forvente en betinget frakendelse af kørekortet som medfører et krav om en ny teori- og køreprøve, såfremt han vil beholde førerretten fremadrettet og med en prøvetid på tre år, hvor han ikke må begå færdselslovsovertrædelser, der kan medføre f.eks. frakendelse af kørekortet.

Det havde været bedre at bare overholde fartgrænsen…..