Tre mænd anholdt efter indbrudsforsøg

(Arkivfoto: Allan Andersen)

AARHUS: En borger kontaktede natten til mandag kl. 1.26 politiet via 112, da han så tre maskerede mænd i færd med at bryde en dør op til en opgang på Skt. Nicolaus Gade i Aarhus C. 

Flere patruljer kørte til stedet, og den første patrulje fik øje på en bil, der var på vej væk fra adressen. Bilen blev standset og bag rattet sad en 29-årig mand, som forklarede, at han blot var ude at køre en lille tur. Han blev dog anholdt og sigtet for forsøg på indbrud, hvorefter han blev visiteret, og bilen blev ransaget.

I lommen på den 29-årige lå en peberspray, som han blev sigtet for at besidde, og bag i bilen lå nogle genstande, bl.a. en lampe, som politiet mistænker er stjålet. Både peberspray og de formodede tyvekoster blev beslaglagt.

Imens den 29-årige blev anholdt gik en hundepatrulje spor fra den dør, der var blevet forsøgt opbrudt.
På Valdemarsgade fandt betjentene nogle poser med flere formodede tyvekoster, og herfra snusede en patruljehund sig videre hen over flere forskellige gader og ned i p-kælderen til Scandinavian Center Aarhus.

Politihunden ledte betjentene videre gennem kælderen, gennem en dør og ind til en indre gård på Sonnesgade, hvor der stod to mørkklædte mænd på 33 og 23 år. Den ene viste sig at være i familie med den 29-årige.

Begge mænd blev ligesom den 29-årige anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og vil blandt andet forsøge at finde frem til, hvor de formodede tyvekoster stammer fra.